hr

Preplati se na newsletter sada !

Snipes_Logo_dark

Politika zaštite privatnosti

Politika zaštite privatnosti, status ožujak 2023.  

Veseli nas tvoje zanimanje za naše web-mjesto. Zaštita tvoje privatnosti vrlo nam je važna. U nastavku ćemo te podrobno informirati o postupanju s tvojim osobnim podacima. 

Snipes prikuplja, obrađuje i upotrebljava tvoje osobne podatke samo u skladu sa smjernicama važećeg zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka. Naša praksa zaštite podataka je u skladu s EU-ovom Općom uredbom o zaštiti podataka „GDPR“ i Zakonom o provedbi hrvatske Opće uredbe o zaštiti podataka.

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi; pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca (čl. 4. br. 1 GDPR-a). U to se ubrajaju, primjerice, tvoje ime, tvoj telefonski broj, tvoja adresa, kao i svi osobni podaci koje nam prosljeđuješ tijekom registracije i izrade korisničkog računa. U to se ne ubrajaju statistički ili anonimizirani podaci koje, primjerice, prikupljamo tijekom tvog posjeta našoj internetskoj trgovini i koji se ne mogu izravno s tobom povezati.

Politiku zaštite privatnosti možeš preuzeti kao PDF.

1. Opće napomene

U okviru ove obavijesti o zaštiti podataka (SNIPES SE dalje u tekstu također „Snipes“) želimo te obavijestiti o vrsti, opsegu i svrsi obrade tvojih osobnih podataka („podaci“) u okviru korištenja našeg web-mjesta i s time povezanih funkcija, kao i naše prisutnosti na društvenim mrežama.

Snipes obrađuje tvoje podatke ako je to dopušteno u skladu s propisima o zaštiti podataka, primjerice, ako si u okviru prijave na newsletter, sudjelovanja u anketama ili nagradnim igrama dao/dala privolu za ispravnu upotrebu ili ako nam upotrebu omogućuje druga pravna osnova (primjerice, ako se obrađuju tvoje narudžbe ili ako nam pošalješ druge zahtjeve za kontakt). Dodatne informacije o odgovarajućoj obradi podataka objedinili smo za tebe u okviru ove obavijesti o zaštiti podataka.U okviru ove obavijesti o zaštiti podataka (SNIPES SE dalje u tekstu također „Snipes“) želimo te obavijestiti o vrsti, opsegu i svrsi obrade tvojih osobnih podataka („podaci“) u okviru korištenja našeg web-mjesta i s time povezanih funkcija, kao i naše prisutnosti na društvenim mrežama.

Snipes obrađuje tvoje podatke ako je to dopušteno u skladu s propisima o zaštiti podataka, primjerice, ako si u okviru prijave na newsletter, sudjelovanja u anketama ili nagradnim igrama dao/dala privolu za ispravnu upotrebu ili ako nam upotrebu omogućuje druga pravna osnova (primjerice, ako se obrađuju tvoje narudžbe ili ako nam pošalješ druge zahtjeve za kontakt). Dodatne informacije o odgovarajućoj obradi podataka objedinili smo za tebe u okviru ove obavijesti o zaštiti podataka.

2. Odgovorno tijelo i kontakt

SNIPES Croatia d.o.o. Ulica Rudolfa Kolaka 14 10040 Zagreb, Hrvatska E-Mail: [email protected]

3. Službenik za zaštitu podataka

Snipes je imenovao službenika za zaštitu podataka. Službeniku za zaštitu podataka možeš se obratiti e-poštom na: [email protected]

4. Predmet zaštite podataka

Predmet zaštite podataka su osobni podaci. U skladu s čl. 4. br. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka („GDPR“), osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi; pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca (čl. 4. br. 1 GDPR-a). U to se ubrajaju, primjerice, tvoje ime, tvoj telefonski broj, tvoja adresa, kao i svi osobni podaci koje nam prosljeđuješ tijekom registracije i izrade korisničkog računa. U to se ne ubrajaju statistički ili anonimizirani podaci koje, primjerice, prikupljamo tijekom tvog posjeta našoj internetskoj trgovini i koji se ne mogu izravno s tobom povezati.  u s čl. 4. br. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka („GDPR“), osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi; pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca (čl. 4. br. 1 GDPR-a). U to se ubrajaju, primjerice, tvoje ime, tvoj telefonski broj, tvoja adresa, kao i svi osobni podaci koje nam prosljeđuješ tijekom registracije i izrade korisničkog računa. U to se ne ubrajaju statistički ili anonimizirani podaci koje, primjerice, prikupljamo tijekom tvog posjeta našoj internetskoj trgovini i koji se ne mogu izravno s tobom povezati.  

5. Automatizirano prikupljanje podataka

Krajnji uređaj koji pristupa ovom web-mjestu automatski prosljeđuje, iz tehničkih razloga, sljedeće podatke:

• vrstu preglednika i verziju preglednika • upotrijebljeni operativni sustav • URL referenta • naziv glavnog računala koje pristupa • vrijeme upita poslužitelja • IP adresu • u slučaju aktiviranog JavaScripta preglednik također prosljeđuje rezoluciju i dubinu boje prozora preglednika.

Podaci se spremaju u sljedeće svrhe:

• jamčenje sigurnosti IT sustava • sprečavanje napada na našu internetsku ponudu i IT sustave • osiguranje propisnog rada te internetske ponude.

Pritom se IP adresa pohranjuje samo na razdoblje od 7 dana. Obrada se odvija na temelju našeg prevladavajućeg gore navedenog legitimnog interesa u skladu s čl. 6. st. 1. točkom (f) GDPR-a.  

6. Stupanje u kontakt

Ako nam pošalješ upite putem našeg obrasca za kontakt ili e-poštom, obrađujemo tvoje podatke vezane uz upit, uključujući tvoje podatke za kontakt (posebno tvoje ime, tvoju adresu e-pošte, kao i, po potrebi, tvoj telefonski broj) zbog obrade upita i mogućih dodatnih pitanja. Obrada se odvija na temelju čl. 6. st. 1. točke (f) GDPR-a. Imamo legitiman interes za učinkovitu obradu tvog upita, kao i u slučaju upita u vezi s ugovorima, kako bismo omogućili uspostavu i provedbu odgovarajućeg ugovornog odnosa. Ako si sam/a (potencijalni) ugovorni partner, obrada se odvija u slučaju upita o ugovorima kako bi se uspostavio i proveo odgovarajući ugovorni odnos (čl. 6. st. 1. točka (b) GDPR-a). Podaci koje si nam poslao/la tijekom stupanja u kontakt ostat će nam sve dok se više ne primjenjuje svrha spremanja/obrade podataka (npr. nakon završene obrade tvog upita). Obavezujuće zakonske odredbe – posebno rokovi čuvanja – ostaju netaknute. Tako spremamo upite o ugovorima ili upite od moguće pravne važnosti tijekom općeg roka zastare, tj. tri godine od kraja godine u kojoj smo dobili tvoje upite. Spremanje se odvija na temelju našeg legitimnog interesa, propisne dokumentacije o našem poslovanju i osiguranju našeg pravnog položaja (čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a). U slučaju upita o ugovorima spremanje se provodi zbog uspostave i provedbe odgovarajućeg ugovornog odnosa (čl. 6. st. 1 točka (b) GDPR-a) odnosno našeg odgovarajućeg legitimnog interesa (čl. 6 st. 1. točka (f) GDPR-a).

7. Oglašavanje i istraživanje tržišta

Među ostalim, nudimo sljedeće usluge:

• slanje newslettera s aktualnim ponudama / oglašavanjem proizvoda • personalizirana pošta (poštanska pošiljka) • sudjelovanje u nagradnim igrama.

Po potrebi u vezi s uslugama upotrebljavamo tvoje podatke za izradu i održavanje korisničkog profila kako bismo ti slali prilagođeno oglašavanje za koje pretpostavljamo da te posebno zanima ako postoje dolje navedeni preduvjeti (usp. točke 7.1, 7.2). Kako bismo pružili gore navedene usluge, angažiramo pružatelje usluga / izvršitelje obrade (za to usp. točku 28.3).

7.1 Newsletter

Prije pretplate na Snipes-ov newsletter daješ privolu za upotrebu podataka koje si naveo/la kako bismo ti e-poštom slali informacije o sadržajima i proizvodima iz našeg asortimana. Za slanje newslettera upotrebljavamo postupak dvostruke potvrde (engl. double opt-in), tj. newsletter ćemo ti poslati e-poštom tek nakon što nam izričito potvrdiš da trebamo aktivirati uslugu newsletter. Pritom analiziramo u statističke svrhe u anonimnom obliku na koje si poveznice kliknuo/la u newsletteru. Pritom se ne može prepoznati koja je konkretna osoba kliknula. Osim toga, zbog privole koju si nam dao/la kako bismo optimizirali svoju ponudu u personaliziranom obliku, analiziramo na koje si poveznice kliknuo/la u newsletteru. Nakon toga šaljemo ti e-poruku s obavijesti i molbom da klikom na poveznice sadržane u toj e-poruci potvrdiš želiš li primati naš newsletter. Ako su druga poduzeća ovlaštena za obradu i slanje newslettera, ona su također dužna štititi tvoje podatke u skladu s propisima o zaštiti podataka i upotrebljavati ih samo u tu točno određenu svrhu.

Detaljno se mogu obrađivati sljedeći podaci:

• podaci koje nam daješ pri naručivanju SNIPES-ovog newslettera (adresa e-pošte, ev. oslovljavanje, ime, prezime, adresa, poštanski broj, broj obuće, preferirane marke, interesi, datum rođenja); • podaci koji su nam potrebni kao dokaz o dobivanju privole za primanje SNIPES-ovog newslettera i obradu tvojih podataka (IP adresa i vremenski pečat pretplate na newsletter, kao i klikovi na poveznici u e-pošti s potvrdom, predane izjave o privoli); • podaci koje dobivamo prilikom čitanja SNIPES-ovog newslettera (otvaranje newsletter, klikovi na poveznice sadržane u newsletteru, podaci o korištenom krajnjem uređaju, podaci o lokaciji na temelju IP adrese, dostupnost adrese e-pošte, obavljene kupnje na web-mjestu Sites-snse-HR-Site odnosno iskorištena akcija na web-mjestu nakon klika na ponudu) – podaci koje dobivamo pri sudjelovanju u nagradnoj igri koju mi organiziramo (informacije o nagradnoj igri, odgovori); • podaci koje dobivamo pri registraciji korisničkog računa na web-mjesto Sites-snse-HR-Site (oslovljavanje, ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, datum registracije, datum posljednje prijave, podaci o sudjelovanju u SNIPES-ovom programu vjernosti); • podaci o kupovinama obavljenima u SNIPES-ovoj internetskoj ili fizičkoj trgovini (roba/usluge, iznos za plaćanje, valuta, mjesto, ID blagajne ili terminala i vrijeme i broj postupka, kao i ID trgovine, iznos popusta); • podaci koje dobivamo prilikom iskorištavanja bonova ili kupona, kao i aktivacije iznosa na računu (iskorišteni SNIPES-ovi bonovi i kuponi, datum i mjesto iskorištavanja); • podaci koji nastaju pri korištenju našeg web-mjesta Sites-snse-HR-Site (dohvaćene stranice, korištene usluge, popis želja, preferencije); • podaci koje dobivamo pri korištenju anketa za korisnike (rezultati ispitivanja); • podaci koje generiramo na temelju analize prethodno navedenih podataka (segmenti klijenata, pretpostavljene preferencije proizvoda).

Navedene podatke obrađujemo samo ako su zaista stvoreni kod nas, primjerice, pri korištenju značajki našeg web-mjesta, predaji narudžbe na web-mjestu Sites-snse-HR-Site ili sudjelovanju u našim nagradnim igrama. Obrada tvojih podataka odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.) Ako kasnije više ne želiš primati naše newslettere, svoju privolu možeš opozvati u svakom trenutku. Za to nam je dovoljna obavijest putem prikaza kontakta ili, npr. e-poštom ili pismom. Naravno, u svakom newsletteru također možeš pronaći poveznicu za odjavu. Također spremamo informacije kako bismo pružili dokaz o dobivanju tvoje privole. U te se informacije ubraja trenutak davanja privole. Ova se obrada temelji na čl. 6. st. 1. točki (c) u vezi s čl. 7. st. 1. GDPR-a. Ako opozoveš svoju privolu, odmah brišemo tvoje podatke. Informacije koje smo spremili kako bismo pružili dokaz o dobivanju tvoje privole brišemo nakon mjesec dana. Daljnje spremanje kao dokaz o dobivanju tvoje privole temelji se na našem legitimnom interesu, propisnoj dokumentaciji našeg poslovanja i postavljanju, osiguranju ili obrani potraživanja (čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a).

7.2 Nagradne igre

Ako želiš sudjelovati u nekoj od naših nagradnih igara, unaprijed ćemo ti pružiti relevantne informacije u zasebnoj obavijesti o zaštiti podataka. U toj zasebnoj obavijesti o zaštiti podatka dodatno ukazujemo na tu obavijest.

8. Kolačići

Kako bismo posjet našem web-mjestu učinili privlačnijom i omogućili korištenje određenih funkcija, na različitim stranicama upotrebljavamo takozvane kolačiće. Namijenjeni su tome da naša prisutnost na internetu bude u cijelosti bolje prilagođena korisnicima, učinkovitija i sigurnija i kako bismo ubrzali navigaciju na našoj platformi. Pritom je riječ o manjim tekstualnim datotekama koje se spremaju na tvoj krajnji uređaj. Neki od kolačića koje upotrebljavamo ponovno se brišu na kraju sesije preglednika, znači nakon zatvaranja preglednika (tzv. sesijski kolačići). Drugi kolačići ostaju na tvom krajnjem uređaju i omogućuju nama ili našim partnerskim poduzećima ponovno prepoznavanje tvog preglednika tijekom sljedećeg posjeta (trajni kolačići). Evo primjer: kako bi mogao/la upotrebljavati našu košaricu, trebaš dopustiti sesijske i trajne kolačiće. Preglednik možeš namjestiti tako da budeš obaviješten/a o postavljanju kolačića i da možeš pojedinačno odlučivati o njihovom prihvaćanju ili općenito ili za određene slučajeve isključiti njihovo prihvaćanje. U slučaju neprihvaćanja kolačića ograničena je funkcionalnost našeg web-mjesta.

Upotrebljavaju se dolje navedene kategorije kolačića:

• Za rad našeg web-mjesta tehnički potrebni kolačići: Ovi kolačići su tehnički potrebni za rad i funkcionalnost web-mjesta. Pritom pomažu da web-mjesto bude tehnički dostupno i upotrebljivo te nude bitne i temeljne funkcionalnosti poput navigacije web-mjestom, ispravan prikaz web-mjesta u internetskom pregledniku ili upravljanje privolama. Web-mjesto ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića.

• Funkcionalni/analitički kolačići Ovi kolačići namijenjeni su za mjerenje internetskog prometa i analizu ponašanja. Tako možemo bolje razumjeti korištenje našeg web-mjesta i poboljšati svoje usluge.

• Marketinški kolačići Ovi kolačići omogućuju nam da ti skrenemo pozornost na relevantne Snipes-ove reklamne kampanje i da ti na temelju tvojih interesa prikazujemo personalizirane Snipes-ove sadržaje i na web-mjestima trećih strana. Osim toga, takozvanim ciljanjem možemo ograničiti učestalost pojave oglasa i za tebe smanjiti prikaz reklame.

Pravna podloga za korištenje tehnički potrebnih kolačića je stavak 2. članka 100. Zakona o elektroničkim komunikacijama odnosno čl. 6. st. 1. rečenica 1 točka (f) GDPR-a zbog zaštite naših legitimnih interesa. Konkretno, pritom naši legitimni interesi leže u tome da ti na raspolaganje stavimo tehnički optimizirano web-mjesto koje je prilagođeno korisniku i koje se temelji na potrebama te u jamčenju sigurnosti naših sustava. U ostalome upotrebljavamo kolačiće na temelju privole koju smo dobili od tebe na temelju čl. 6. st. 1. točke (a) GDPR-a.

Ako upotrebljavamo kolačiće na temelju tvoje privole, privolu možeš opozvati u svakom trenutku s učinkom za budućnost tako da ovdje prilagodiš svoje postavke za kolačiće. Druga je mogućnost da svoje postavke u svakom trenutku namjestiš putem poveznice „Postavke kolačića“. Poveznicu možeš pronaći u podnožju web-mjesta. Tvojim opozivom ne utječe se na zakonitost obrade koja se odvijala do povlačenja.

9. Osobne preporuke proizvoda – pikseli za praćenje

Pikseli za praćenje ispunjavaju slične funkcije kao i kolačići, no korisnici ih ne mogu uočiti. Ako daš svoju privolu, koristimo piksele za praćenje unutar funkcionalnosti trgovine kako bismo izmjerili tvoje korisničko ponašanje, u newsletteru i za prikaz ponuda u ponovnom marketingu. Ovi su podaci anonimni i nisu povezani s osobnim podacima na korisnikovom računalu ni s bazom podataka. Za osobne preporuke proizvoda na web-mjestu www.snipes.com koristi se tvoja povijest kupovanja. U to se ubrajaju posebno artikli i kategorije proizvoda koje si jednom već pogledao/la, tražio/la ili kupio/la. Sve ovdje prikupljene informacije spremaju se anonimizirano i pritom nije moguće donošenje zaključka o tvojoj osobi. Pravni temelj obrade podataka je čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a. U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu. Imaj na umu da ti onda više ne možemo u tom pregledniku ponuditi preporuke prilagođene upravo tebi.

10. Google Tag Manager

Ovo web-mjesto upotrebljava Google Tag Manager. Ova usluga omogućuje upravljanje oznakama web-mjesta putem sučelja. Google Tag Manager implementira isključivo oznake. To znači: načelno se ne koriste kolačići i ne prikupljaju se osobni podaci. Google Tag Manager aktivira druge oznake koje pak ev. prikupljaju podatke. No, Google Tag Manager ne pristupa tim podacima. Ako je deaktivacija provedena na razini domene ili kolačića, ona ostaje na snazi za sve oznake za praćenje ako su one implementirane alatom Google Tag Manager.  

11. Analytics Software, Marketing Pixels & Retargeting

11.1 Google Analytics

Ako nam daš privolu, koristimo uslugu Google Analytics društva Google Ireland Limited („Google“). Pridržavamo se trenutačno važećih uvjeta korištenja usluge Google Analytics i uvjeta ugovora o obradi podataka društva Google. Ako se tvoji osobni podaci obrađuju u nesigurnoj trećoj zemlji, s društvom Google LLC zaključili smo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija u skladu s čl. 46. st. 2. točkom (c) GDPR-a, Više informacija. U skladu s točkom 10.3 ugovora o obradi podataka društva Google, spremanje prenesenih podataka odvija se na sljedećim mjestima (takozvani „data center locations“ / lokacije podatkovnih centara): www.google.com/about/datacenters/locations/. Zbog toga upotrebljavamo samo Google Analytics ako nam daš privolu za prijenos u gore navedene lokacije podatkovnih centara. U nekim slučajevima treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se provodi obrada nemaju primjerenu razinu zaštite podataka na temelju odluke Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možeš pronaći na: ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_hr. Tako se, primjerice, SAD trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizikom za tvoje osobne podatke, posebno jer se prilikom prijenosa u SAD ne može isključiti pristup javnih tijela SAD-a. Međutim, ti se rizici ne mogu isključiti samo zaključivanjem standardnih ugovornih klauzula između društva Snipes i izvršitelja obrade ili odgovorne osobe u trećoj zemlji. Unatoč tome, odredbe o obradi naloga društva Google (usp. privacy.google.com/businesses/processorterms/ u odjeljku „Prilog 2“) sadrže mnoge tehničko-organizacijske mjere namijenjene osiguranju sigurnosti tvojih osobnih podataka.

Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

Načelne informacije o tome kako društvo Google obrađuje tvoje osobne podatke možeš pronaći ovdje: policies.google.com/privacy.

Ako daš privolu za korištenje, koristimo uslugu web-analize Google Analytics. Google Analytics prikuplja od tebe pseudonimne podatke o korištenju našeg web-mjesta, uključujući tvoju skraćenu IP adresu i upotrijebljene kolačiće. Informacije o tvom korištenju web-mjesta generirane kolačićima (uključujući tvoju skraćenu IP adresu) prenose se na poslužitelj društva Google na neku od gore navedenih lokacija podatkovnih centara gdje se spremaju. Google će koristiti te informacije kako bi analizirao tvoje korištenje web-mjesta, za nas sastavio izvješća o tvojim aktivnostima na našem web-mjestu i generirao analize i procjene povezane s korištenjem interneta. Google može te podatke povezati s drugim podacima o tebi, npr. s tvojom povijesti pretraživanja, tvojim osobnim računom, podacima o korištenju drugih uređaja i ostalih podataka koje je Google spremio o tebi. Po potrebi će Google također te informacije prosljeđivati trećim stranama ako je to zakonski propisano (npr. javnim tijelima) ili ako treće strane obrađuju te podatke po nalogu društva Google. Podaci koje pohranjuje usluga Google Analytics spremaju se na razdoblje od 14 mjeseci. Nakon isteka tog vremena Google Analytics isključivo čuva objedinjene statistike. Upotreba usluge Google Analytics odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.)

U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

Ovdje možeš pronaći dodatne informacije o tome kako Google upotrebljava podataka: support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr.

11.2 Google Ads Remarketing

Ako nam daš svoju privolu, upotrebljavamo funkcije Googleove usluge Google Ads Remarketing. To nam omogućuje oglašavanje našeg web-mjesta u Googleovim rezultatima pretraživanja i na web-mjestima trećih strana. Zbog toga Google postavlja kolačić u preglednik tvoga krajnjega uređaja koji automatski putem pseudonimnog ID-a kolačića i na temelju stranica koje si posjetio/la omogućuje oglašavanje na temelju tvojih interesa. Osim toga, Google tvoju povijest pretraživanja povezuje s tvojim Google računom i upotrebljava informacije iz tvog Google računa kako bi personalizirao oglase koje gledaš na internetu. Ako si tijekom posjeta našem web-mjestu prijavljen/a na Google, Google upotrebljava tvoje podatke zajedno s podacima usluge Google Analytics kako bi izradio i definirao popis ciljne publike za ponovni marketing na različitim uređajima. Google tvoje osobne podatke također privremeno povezuje s podacima usluge Google Analytics kako bi izradio ciljne skupine. U okviru korištenja usluge Google Ads Remarketing može, kao što je to prikazano u točki 11.1, doći do prijenosa osobnih podatka u treće zemlje (posebno na poslužitelje društva Google LLC. u SAD-u).

Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

Informacije o obradama koje su pokrenute u usluzi Google Ads Remarketing i o Googleovom postupanju s podacima web-mjesta možeš pronaći ovdje: policies.google.com/technologies/partner-sites. Google sprema podatke na razdoblje od 14 mjeseci. Nakon isteka tog vremena Google Analytics isključivo čuva objedinjene statistike. Upotreba usluge Google Analytics odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.)

11.3 Microsoft Bing Ads

Ako nam daš svoju privolu, na našim stranicama koristimo praćenje konverzije društva Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, SAD. Pritom Microsoft Bing Ads postavlja kolačić na tvoj krajnji uređaj ako dođeš na naše web-mjesto putem oglasa na tražilici Microsoft Bing. Microsoft Bing i mi možemo tako otkriti da je netko kliknuo na oglas preusmjeren na naše web-mjesto i da je prije toga došao na određenu ciljnu stranicu (stranica za konverziju). Pritom saznajemo ukupan broj korisnika koji su kliknuli na oglas u tražilici Bing i koji su zatim preusmjereni na stranicu za konverziju.

Ako se tvoji osobni podaci obrađuju u nesigurnoj trećoj zemlji, zaključili smo s društvom Microsoft standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija u skladu s čl. 46. st. 2. točkom (c) GDPR-a. Osim toga, uslugu Microsoft Bing Ads upotrebljavamo samo ako si nam dao/la privolu za prijenos na neku od lokacija računalnog centra navedenu pod https://privacy.microsoft.com/en-us/PrivacyStatement. U nekim slučajevima treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se provodi obrada nemaju primjerenu razinu zaštite podataka na temelju odluke Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možeš pronaći na: ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_hr.

Tako se, primjerice, SAD trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizikom za tvoje osobne podatke, posebno jer se prilikom prijenosa u SAD ne može isključiti pristup javnih tijela SAD-a. Međutim, ti se rizici ne mogu isključiti samo zaključivanjem standardnih ugovornih klauzula između društva Snipes i izvršitelja obrade ili odgovorne osobe u trećoj zemlji. Unatoč tome, odredbe o obradi naloga društva Microsoft (usp. Licensing Documents ) sadrže mnoge tehničko-organizacijske mjere namijenjene osiguranju sigurnosti tvojih osobnih podataka.

Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

Upotreba usluge Microsoft Bing Ads odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.) U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

Dodatne informacije o zaštiti podataka i kolačićima koje upotrebljavaju Microsoft i Bing Ads možeš pronaći na web-mjestu društva Microsoft na: privacy.microsoft.com/hr-hr/privacystatement.

11.4 Facebook značajka prilagođene publiku

Ako nam daš svoju privolu, ovo web-mjesto koristi funkcije Facebookove značajke prilagođene publike (engl. custom audiences). Pritom pomoću koda Facebook Pixel (ili usporedivih funkcija za prijenos podataka o događanju ili kontaktnih informacija putem sučelja u aplikaciji) Facebook može odrediti posjetitelje naše internetske ponude kao ciljnu skupinu za prikazivanje oglasa (takozvano „oglasi na Facebooku“). Tako bi se ti oglasi na Facebooku koje mi postavljamo trebali prikazivati samo tebi na Facebooku i unutar usluga partnera koji surađuju s Facebookom (takozvana „oglašivačka mreža“, engl. audience network) – dodatne informacije o tome možeš pronaći na Meta Audience Network ako si također pokazao/la interes za našu internetsku ponudu ili određene karakteristike (npr. interes za određene teme ili proizvode koji su vidljivi na temelju web-mjesta koje posjećuješ), a koje prenosimo Facebooku (ovaj postupak dovodi do razvrstavanja tvog profila u određene skupine, u takozvane „prilagođene publike“). Kodom Facebook Pixel također želimo osigurati da naši oglasi na Facebooku odgovaraju tvom interesu za ciljanim reklamnim pristupom i da spriječimo neugodan učinak. Nadalje, Facebook Pixel omogućuje nam praćenje učinkovitosti Facebookovog reklamnog pristupa u statističke svrhe i u svrhe istraživanja tržišta tako što vidimo jesi li preusmjeren/preusmjerena nakon klika na Facebookov reklamni oglas na naše web-mjesto (takozvano „mjerenje konverzije“). U vezi s tim društvo Facebook Ireland Ltd. obrađuje sljedeće vrste podataka:

- podatke o korištenju (npr. posjećena web-mjesta, interesi za sadržajima, vremena pristupa); - metapodatke i komunikacijske podatke (npr. informacije o uređajima, IP adrese); - podatke o događanjima („Podaci o događanjima“ su podaci koje možemo, npr. pomoću koda Facebook Pixel, proslijediti Facebooku i koji se odnose na osobe i njihove aktivnosti.

U te se podatke ubrajaju, npr. podaci o posjetima web-mjestima, interakcijama sa sadržajima, funkcijama, instalacijama aplikacija, kupovinama proizvoda itd. Podaci o događanjima obrađuju se kako bi se stvorile ciljne skupine za sadržaje i informacije o oglašavanju (prilagođene publike). Kao dio takozvanog naprednog povezivanja, informacije se prikupljaju i pohranjuju raspršeno u svrhu povezivanja, pomoću kojih se pojedinci mogu identificirati (npr. imena, adrese e-pošte i telefonski brojevi). Facebook briše podatke o događanju nakon maksimalno dvije godine, a stvorene ciljne skupine brišu se zajedno s brisanjem našeg Facebook računa.) Pritom se prate sljedeće svrhe: marketing, profili s informacijama koje se odnose na korisnike (izrada korisničkih profila), ponovni marketing (ciljano obraćanje posjetiteljima ili klijentima vlastitog web-mjesta na drugim web-mjestima), mjerenje konverzije (mjerenje učinkovitosti marketinških mjera), stvaranje ciljnih skupina (određivanje ciljnih skupina relevantnih u marketinške svrhe ili ostalo izdavanje sadržaja).

Mi smo zajedno s društvom Facebook Ireland Ltd. odgovorni za prikupljanje ili prijenos „podataka o događanju“ (no, ne i za daljnju obradu) u okviru prijenosa koje Facebook putem koda Facebook Pixel ili usporedivih funkcija (npr. sučelja) izvodi na našoj internetskoj ponudi ili koji se primaju u okviru prijenosa u sljedeće svrhe:

- prikazivanje sadržaja / informacija o oglašavanju koje vjerojatno odgovaraju interesima korisnika; - dostavljanje komercijalnih poruka i poruka koje se odnose na transakcije (npr. obraćanje korisnicima putem usluge Facebook Messenger); - poboljšanje isporuke oglasa i personalizacija funkcija i sadržaja (npr. poboljšanje prepoznavanja koji će sadržaj ili informacije o oglašavanju vjerojatno odgovarati interesima korisnika).

Za to smo s društvom Facebook Ireland zaključili sporazum o zajedničkoj odgovornosti pri obradi podataka koji možeš pronaći ovdje: facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Ako nam Facebook stavlja na raspolaganje mjerne vrijednosti, analize i izvješća (koji su objedinjeni, tj. ne sadrže podatke o pojedinačnim korisnicima i koji su za nas anonimni), tada se ta obrada ne odvija u okviru zajedničke odgovornosti nego na temelju ugovora o obradi naloga („uvjeti obrade podataka“, kao i u pogledu obrade u SAD-u na temelju standardnih ugovornih klauzula („dodatak za prijenos podataka između Facebooka i EU-a“). U skladu s dodatkom za prijenos podataka između Facebooka i EU-a, obrada osobnih podataka može se odvijati u trećim zemljama, primjerice, u SAD-u. Zbog toga se Facebookova značajka prilagođene publike upotrebljava samo ako daš privolu za moguće prijenose. U nekim slučajevima treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se provodi obrada nemaju primjerenu razinu zaštite podataka na temelju odluke Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možeš pronaći na: ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_hr. STako se, primjerice, SAD trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizikom za tvoje osobne podatke, posebno jer se prilikom prijenosa u SAD ne može isključiti pristup javnih tijela SAD-a. Međutim, ti se rizici ne mogu isključiti samo zaključivanjem standardnih ugovornih klauzula između društva Snipes i izvršitelja obrade ili odgovorne osobe u trećoj zemlji. Unatoč tome, Facebook u vezi s tim upotrebljava maskiranje IP adresa (pseudomizaciju IP adrese) kao sigurnosnu mjeru, kao i ovdje navedene dodatne mjere: www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms.

Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

Upotreba Facebookove značajke prilagođene publike odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a). U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

Ovdje možeš pronaći dodatne informacije o uvjetima obrade podataka u skladu s Facebookovom značajkom prilagođene publike: www.facebook.com/legal/terms/customaudience.

11.5 TikTok Ads / Pixel

Ako nam daš svoju privolu, na ovom web-mjestu upotrebljavamo tzv. „TikTok Pixel“ pružatelja usluge TikTok (za korisnike unutar Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske za TikTok nadležno je društvo TikTok Technology Limited 10 Earlsfort Terrace, Dublin, D02 T380, Irska – „TikTok Irska“). TikTok Pixel je kôd koji smo implementirali na svom web-mjestu. Pomoću ovoga koda se, ako dobijemo tvoju privolu prilikom posjeta našem web-mjestu, uspostavlja veza s TikTokovim poslužiteljima kako bismo pratili tvoje ponašanje na našem web-mjestu. Ako, primjerice, kupiš proizvod na našem web-mjestu, aktivira se TikTok Pixel i sprema tvoje aktivnosti na našem web-mjestu u jednom kolačiću ili u više kolačića. Pritom se TikToku mogu prenositi osobni podaci poput tvoje IP adrese i adrese e-pošte, kao i druge informacije poput ID-a uređaja, tipa uređaja i operativnog sustava. TikTok upotrebljava informacije o e-pošti ili druge informacije o prijavi ili uređaju kako bi se identificirali korisnici našeg web-mjesta i njihove aktivnosti dodijelile TikTok korisničkom računu.

TikTok upotrebljava te podatke kako bi svojim korisnicima prikazao ciljano i personalizirano oglašavanje i izradio profile na temelju interesa. Prikupljeni podaci za nas su anonimni i ne možemo ih vidjeti te ih možemo upotrebljavati samo u okviru mjerenja učinkovitosti plasmana oglašavanja.

Ako se osobni podaci obrađuju u nesigurnoj trećoj zemlji, to se odvija u skladu s izjavama pod točkom 11.1.

Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

Upotreba usluga TikTok Ads / Pixel odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a). U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

Obavijest o zaštiti podataka društva TikTok možeš pronaći ovdje: www.tiktok.com/legal/new-privacy-policy?lang=hr.

11.6 Criteo

Ako nam daš svoju privolu, naše web-mjesto upotrebljavat će u reklamne svrhe kolačiće / ID oglašavanja društva Criteo, 32 Rue Blanche, 75009 Paris, Francuska. Tako možemo svoje oglase prikazivati posjetiteljima koje zanimaju naši proizvodi na partnerskim web-mjestima, aplikacijama i u e-poštama. Tehnologije ponovnog ciljanja upotrebljavaju kolačiće ili ID-ove oglasa i prikazuju nam oglase u skladu s tvojim dosadašnjim ponašanjem pregledavanja.

S pouzdanim oglašivačkim partnerima možemo izmjenjivati informacije poput tehničkih identifikatora iz tvojih informacija o prijavi na naše web-mjesto ili u naš CRM sustav. Tako se mogu tvoji uređaji i/ili okruženja povezati i nudi ti besprijekorno korisničko iskustvo s uređajima i okruženjima koja koristiš. Upotreba usluge Criteo odvija se na temelju tvoje privole (čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.) U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

Dodatne informacije o zaštiti podataka i pojedinosti o mogućnostima povezivanja u vezi s uslugom Criteo možeš pronaći u obavijesti o zaštiti podataka na: www.criteo.com/privacy.

11.7 Zenloop

Na različitim mjestima u našoj internetskoj trgovini tražit ćemo opcionalno povratnu informaciju o tvom iskustvu kupnje. Za prikupljanje i analizu tvoje povratne informacije upotrebljavamo usluge društva zenloop GmbH, Brunnenstraße 196, 10119 Berlin. Pritom se prikupljaju tvoja javna IP adresa, adresa e-pošte, podaci o uređaju i pregledniku, statistički podaci o tvojoj kupnji, web-mjesto s kojeg upotrebljavaš platformu za povratnu informaciju i koja obrađuje dodatne moguće podatke koje ostavljaš u svojoj poruci. Pravni temelj za to je čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a. Nudimo ti ovu uslugu kako bismo doživljaj kupnje na našem web-mjestu učinili još privlačnijim. U tome leži naš legitiman interes. Ako želiš na temelju svoje povratne informacije u nastavku svoje narudžbe stupiti u kontakt s društvom SNIPES, to se odvija tako da ostaviš poruku u polju komentara i potvrdiš postupak. U tom ćemo slučaju po potrebi stupiti u kontakt s tobom e-poštom kako bismo obradili tvoj upit. WDodatne informacije o zaštiti podataka pronaći ćeš na: www.zenloop.com/en/legal/privacy/

11.8 Emarsys

Ako nam daš svoju privolu, upotrebljavamo tehnologije društva Emarsys eMarketing Systems AG, Märzstraße 1, 1150 Beč, Austrija, kako bismo personalizirali svoje web-mjesto i sadržaje newslettera tako da izrađujemo korisničke profile pomoću usluge Emarsys Marketing Cloud. Za to se spremaju svi podaci koji se prikupljaju pomoću baze podataka modula Emarsys Web Extend te pomoću naredbi JavaScripta i kolačića.

U slučaju posjetitelja s prijavom na newsletter naše web-mjesto upotrebljava naredbe JavaScripta zbog prikupljanja podataka o pretraživanju i kupovini. Ti se podaci upotrebljavaju kako bismo obogatili tvoj korisnički profil i ponudili ti individualni doživljaj na svim našim kontaktnim točkama. Osim toga, spremamo tvoje dolje navedene osobne podatke u našu platformu Emarsys CRM i upotrebljavamo ih za ciljanje i izradu profila u okviru SNIPES-ove aplikacije, web-mjesta, oblaka Commerce Cloud rješenja Salesforce, newslettera i po potrebi automatske obavijesti za aplikaciju:

• adresa e-pošte • oslovljavanje • ime i prezime • datum rođenja • IP adresa • podaci o narudžbi • Loyalty-ID • veličina obuće • preferirane marke • interesi.

U vezi s upotrebom usluge Emarsys Marketing Cloud može doći do sinkronizacije podataka s Googleom i Facebookom. Ova okolnost također može dovesti do toga da se tvoji podaci obrađuju izvan Europe. Uzimajući u obzir već spomenute rizike (usp. za to odjeljke uz Google i Facebook u ovoj obavijesti o zaštiti podatka) koristimo uslugu Emarsys samo uz tvoju privolu za moguće prijenose u nesigurne treće zemlje. U nekim slučajevima treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se provodi obrada nemaju primjerenu razinu zaštite podataka na temelju odluke Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možeš pronaći na: ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_hr. Tako se, primjerice, SAD trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizikom za tvoje osobne podatke, posebno jer se prilikom prijenosa u SAD ne može isključiti pristup javnih tijela SAD-a. Međutim, ti se rizici ne mogu isključiti samo zaključivanjem standardnih ugovornih klauzula između nas i izvršitelja obrade ili odgovorne osobe u trećoj zemlji. Unatoč tome, Google i Facebook poduzimaju sigurnosne mjere kako bi zajamčili zaštitu tvojih osobnih podataka (usp. za to odjeljke uz Google i Facebook u ovoj obavijesti o zaštiti podataka). Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

U vezi s tim tvoje podatke obrađujemo samo automatizirano s ciljem analize određenih osobnih aspekata (profiliranje). Tako analiziramo tvoje podatke matematičko-statističkim postupkom kako bismo oglašavanje prilagodili tvojim individualnim interesima.

Nakon odjave newslettera obustavit ćemo njegovo slanje i obrisati tvoje podatke. Ako također posjeduješ korisnički račun na našem web-mjestu, podatke spremamo sve dok postoji korisnički račun. Međutim, to vrijedi samo ako iz pravnih razloga nemamo pravo spremati ih u posebne svrhe, uključujući obranu od pravnih zahtjeva. Pravni temelj obrade podataka je čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.

U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu. 

11.9 Channelpilot

Ako nam daš privolu, upotrebljavamo internetski marketinški alat ChannelPilot društva Channel Pilot Solutions GmbH, Lilienstraße 5-9, Semperhaus C, 20095 Hamburg. Channelpilot upotrebljava kolačiće za analizu učinkovitosti povezanih internetskih marketinških kanala poput Googlea. Pritom se, osim toga, obrađuje tvoja IP adresa u okviru prepoznavanja prijevare klikom (otkrivanje botova), u pravilu na 24 sata.

Pravni temelj obrade podataka je čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.

U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

Dodatne informacije o zaštiti podataka u vezi s uslugom ChannelPilot možeš pronaći na www.channelpilot.com/en/privacy-policy.

11.10 Conversion Linker

Ako nam daš svoju privolu, upotrebljavamo sljedeće Googleove tehnologije: praćenje konverzije usluge Google Ads u okviru usluge Google Tag Manager i značajke Conversion Linker. Conversion Linker upotrebljavamo za veću pouzdanost mjerenja podataka o klikovima kako bismo učinkovito zabilježili konverzije. Ako klikneš na naše oglase, URL stranice za konverziju na našem web-mjestu sadrži informacije o kliku. Ako izvodiš radnju koju smo označili kao konverziju (npr. pokretanjem oznaka za praćenje konverzije usluge Google Ads), konverzija se povezuje na temelju tih informacija s klikom koji te je doveo na naše web-mjesto. Oznakom Conversion Linker automatski se prikupljaju informacije o kliku na oglas u URL-ovima stranice za konverziju i spremaju se u vlastitom kolačiću na naše web-mjestu.

Ako se osobni podaci obrađuju u nesigurnoj trećoj zemlji, to se odvija u skladu s izjavama pod točkom 11.1.

Prilikom davanja privole uvažavaj gore navedene okolnosti.

Google upotrebljava sljedeće kolačiće:

_gcl_au, sadrži nasumično generirani korisnički ID (spremanje do 90 dana) _gcl_aw, ovaj se kolačić postavlja ako je korisnik doveden na naše web-mjesto pomoću Googleovog reklamnog oglasa. Sadrži informacije o tome na koji se reklamni oglas kliknulo tako da se mogu dodijeliti postignuti uspjesi poput narudžbi ili zahtjeva za kontakt oglasa (spremanje do 90 dana).

Pravni temelj obrade podataka je čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a.

U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

11.13 Google Enhanced Conversions

Ako si dao/la privolu, koristit ćemo funkciju Google Enhanced Conversions. To nam omogućuje povećanje učinkovitosti tvojeg oglašavanja zahvaljujući višoj kvaliteti podataka.

Enhanced Conversions proširenje su Google Ads remarketinga. Pomoću Google Tag Managera prikupljamo podatke iz polja za unos na našoj web stranici, koja su unaprijed šifrirana, i prenosimo ovu vrijednost na Google sučelje. Google kombinira tako prikupljene podatke sa svim postojećim podacima o korištenju vašeg Google računa na koji sti prijavljen/a kada si stupio/la u interakciju s oglasom. Podaci s tvog Google računa nisu nam vidljivi ni u jednom trenutku. Od Googlea primamo samo skupna izvješća o konverzijama, čija je točnost povećana korištenjem Enchanced Conversions proširenja.

Prikupljanje podataka odvija se samo kada se izričito složiš i uneseš podatke o kupcu na našoj web stranici. Nakon što si prijavljen/a na svoj Google račun prilikom interakcije s oglasima, dolazi do automatskog dodjeljivanja tvojem Google računu. Ako to želiš spriječiti, možeš se ili odjaviti sa svog Google računa ili ne pristati na ovu uslugu na našoj web stranici.

Koliko nam je poznato, Google koristi podatke povjerljivo i osigurava njihovu zaštitu. Smjernice koje se odnose na korištenje Enhanced Conversions proširenja za podatke o korisnicima mogu se pronaći ovdje. Google ovdje opisuje korištenje tvojih podataka. Kao dio korištenja Google Enhanced Conversions, osobni podaci mogu se prenositi u treće zemlje (osobito na poslužitelje Google LLC. u SAD-u), kao što je također opisano pod 11.1.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka je tvoja privola, 6. stavak 1. slovo a) GDPR-a, a u mjeri u kojoj se podaci pohranjeni putem oznaka na krajnjem uređaju prikupljaju i obrađuju, također Članak 25. stavak. 1 TTDSG-a.

Svoju privolu možeš povući u skladu s informacijama navedenima pod 8.

Više informacija o Google Enhanced Conversions možeš pronaći ovdje.

12. Upotreba alata za praćenje društva trbo GmbH

Na našem web-mjestu upotrebljavamo tehnologije društva trbo GmbH, Leopoldstr. 41, 80802 München, Home | trbo ((u daljnjem tekstu „trbo“) kako bismo optimizirali svoju internetsku ponudu, izmjerili učinkovitost našeg internetskog oglašavanja i prikazali personalizirane ponude.

Ako nam za to daš svoju privolu, u skladu s čl. 6. st. 1. rečenicom 1. točkom (a) GDPR-a, pritom upotrebljavamo alate za praćenje (posebno takozvane „kolačiće“ i „web-pratilice“). U okviru toga prikupljeni i upotrijebljeni podaci uvijek se spremaju pod pseudonimom (npr. nasumičnim identifikacijskim brojem) i ne objedinjuju se s tvojim drugim osobnim podacima (npr. imenom, adresom itd.).

Podaci se brišu čim više nisu potrebni za postizanje svrhe za koju su prikupljeni. Podaci na razini korisnika i događanja brišu se najkasnije 14 mjeseci nakon što su prikupljeni.

Dodijeljenu privolu za obradu osobnih podataka možeš opozvati u svakom trenutku u gore navedene svrhe s učinkom za budućnost putem usluge trbo ili možeš promijeniti odabrane preferencije. Za to ponovno dohvati postavke kolačića na poveznici za postavke kolačića.

S društvom trbo zaključili smo ugovor o obradi naloga u kojem smo pružatelja usluge obavezali da zaštiti podatke naših klijenata i da ih ne prosljeđuje trećim stranama. Dodatne informacije o zaštiti podataka društva trbo možeš pronaći ovdje: www.trbo.com/privacy-policy/.

13. Naša prisutnost na društvenim mrežama

Ako naša web-mjesta sadrže simbole za dolje navedene pružatelje usluga društvenih mreža, upotrebljavamo ih za pasivno povezivanje sa stranicama određenog pružatelja.

13.1 Facebook stranica obožavatelja

Možeš nas pronaći na Facebooku na www.facebook.com/Snipes.com/. Za korisnike izvan SAD-a i Kanade Facebookom upravlja društvo Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska („Facebook Irska”). Za korisnike u SAD-u i Kanadi operater Facebooka je društvo Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Ako se nisi registrirao/registrirala na Facebook, a želiš posjetiti našu Facebookovu stranicu obožavatelja, Facebook može od tebe prikupljati pseudonimne podatke o korištenju. Dodatne informacije možeš pronaći u Facebookovim Pravilima o zaštiti privatnosti na: https://de-de.facebook.com/about/privacy/ kao i na https://hr-hr.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. U Pravilima o zaštiti privatnosti možeš pronaći i informacije o mogućnostima namještanja postavki za tvoj Facebook račun. Facebook Ireland vjerojatno dijeli tvoje podatke unutar društva-grupe Facebook i s trećim stranama. Pritom može doći do prijenosa osobnih podataka u SAD i u druge treće zemlje za koje ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti. U tom slučaju društvo Facebook Ireland upotrebljavat će standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija u skladu s čl. 46. st. 2. točkom (c) GDPR-a. Dodatne informacije također možeš pronaći u Facebookovoj Smjernici o podacima. Također smo zajedno s Facebookom odgovorni za obradu takozvanih podataka alata Insights prilikom posjeta našoj Facebookovoj stranici obožavatelja. Pomoću tih podataka alata Insights društvo Facebook Ireland analizira ponašanje na našoj Facebook stranici obožavatelja i stavlja nam te podatke u anonimiziranom obliku na raspolaganje. Za to smo s društvom Facebook Ireland zaključili sporazum o zajedničkoj odgovornosti pri obradi podataka koji možeš pronaći ovdje: hr-hr.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Facebook Ireland u tome se obavezuje, među ostalim, na preuzimanje primarne odgovornosti u skladu s GDPR-om za obradu podataka alata Insights i za ispunjavanje svih obaveza iz GDPR-a u vezi s obradom podataka alata Insights. Obrada služi našim legitimnim gospodarskim interesima za optimizaciju i dizajn naše Facebookove stranice obožavatelja na temelju potreba, čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a. Ujedno ukazujemo na sljedeće: ako kao prijavljeni Facebook korisnik koristiš ili lajkaš Facebookovu stranicu obožavatelja, društvo Facebook Ireland prikuplja osobne podatke. Ako se nisi registrirao/registrirala na Facebook, a posjećuješ našu Facebookovu stranicu obožavatelja, Facebook Ireland može od tebe prikupljati pseudonimne podatke o korištenju. Detaljno Facebook Ireland prikuplja sljedeće informacije: • dohvaćanje stranice, odnosno priloga videozapisa sa stranice, • pretplatu ili otkazivanje pretplate na stranicu, • označavanje stranice ili priloga oznakom „Sviđa mi se“ ili „Više mi se ne sviđa“, • preporuka stranice s prilogom ili komentarom, • komentiranje i dijeljenje priloga na stranici ili reakcija na njega (uključujući vrstu reakcije), • skrivanje priloga na stranici ili prijava kao neželjeni sadržaj, • klikanje s druge stranice na Facebook ili s web-mjesta izvan Facebooka na poveznicu koja vodi do stranice, • pomicanje mišem preko imena ili profilne fotografije stranice kako bi se vidjeli njezini sadržaji, • klikanje na gumb za web-mjesto, telefonski broj, „Planiranje rute“ ili drugi gumb na web-mjestu, • informacije jesi li se prijavljivao/la putem računala ili mobilnog uređaja dok si posjećivao/posjećivala stranicu ili jesi li stupio/stupila u interakciju s njezinim sadržajima. Dodatne informacije možeš dobiti u Facebookovoj Smjernici o zaštiti podataka na hr-hr.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.

13.2 Instagram

Možeš nas pronaći na Instagramu na Instagram (@snipes)

Za korisnike izvan SAD-a i Kanade Instagramom upravlja Instagram Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska („Facebook Irska”). Za korisnike u SAD-u i Kanadi operater Instagrama je društvo Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD.

Dodatne informacije možeš pronaći u Instagramovoj Smjernici o zaštiti podataka na help.instagram.com/155833707900388.

13.3 Youtube

Možeš nas pronaći na YouTube-u na www.youtube.com/user/snipes

Za korisnike unutar EGP-a i Švicarske Googleom upravlja društvo Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Republika Irska, a izvan tog područja društvo Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Dodatne informacije možeš pronaći u Googleovoj obavijesti o zaštiti podataka na: policies.google.com/privacy?hl=hr.

13.4 Spotify

Možeš nas pronaći na Spotifyu na open.spotify.com/user/snipesshop

Spotifyem upravlja društvo Spotify AB, Regeringsgatan 19, 111 53 Stockholm.

Dodatne informacije možeš pronaći u Spotifyevoj obavijesti o zaštiti podataka na www.spotify.com/hr-en/legal/privacy-policy/.

13.5 Funkcije zajednice

Ako nas želiš posjetiti na društvenim mrežama (primjerice, Facebookova stranica obožavatelja), obrađujemo tvoje određene podatke, npr. ako stupaš u interakciju s našom stranicom ili našim računom, ako lajkaš ili komentiraš prilog, odgovoriš na prilog ili staviš ostale sadržaje na raspolaganje. S time povezana obrada podataka odvija se redovito na temelju našeg legitimnog interesa da ti pružimo odgovarajuće funkcije na našim društvenim mrežama (čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a i na temelju tvoje privole odgovarajućim operaterima platformi (npr. Facebook Ireland, LinkedIn Ireland), čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a ili tvog ugovornog odnosa s operaterima odgovarajućih platformi (čl. 6. st. 1. točka (b) GDPR-a).

Ukazujemo na to da su ta područja javno dostupna i da drugi mogu vidjeti sve osobne informacije koje tamo namjestiš ili koje prilikom prijave staviš na raspolaganje. Ne možemo kontrolirati kako će ih drugi korisnici upotrebljavati. Naročito ne možemo spriječiti da ti treće strane šalju neželjene poruke.

Sadržaji namješteni u područjima zajednice mogu se spremati neodređeno vrijeme. Ako hoćeš da uklonimo sadržaj koji si namjestio/namjestila, pošalji nam odgovarajuću e-poštu na adresu navedenu u točki 2.

14. Načini plaćanja

Tvoje podatke za plaćanje obrađujemo zbog provedbe plaćanja, npr. ako kupuješ proizvod putem naše internetske trgovine. Ovisno o načinu plaćanja, prosljeđujemo tvoje podatke za plaćanje trećim stranama (npr. pri plaćanju kreditnim karticama tvom izdavatelju kreditne kartice).

Pravni temelj za tu obradu podataka je čl. 6. st. 1. točka (b) GDPR-a ako je obrada potrebna za provedbu plaćanja, kao i čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a pri čemu naš prevladavajući legitiman interes leži u propisnoj provedbi plaćanja. U našoj internetskoj trgovini nudimo uglavnom u nastavku navedene načine plaćanja:

14.1 Paypal

Tijekom plaćanja uslugom PayPal tvoji se podaci za plaćanje prosljeđuju u okviru provedbe plaćanja društvu PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg (dalje u tekstu „PayPal“). Pritom se identificiraš prijavom na svoj PayPal račun.

Dodatne informacije o propisima o zaštiti podataka možeš pronaći u PayPalovoj obavijesti o zaštiti podataka: www.paypal.com/hr/webapps/mpp/ua/privacy-full

14.2 Kreditna kartica

Prihvaćamo VISA i MasterCard kartice. Ako odaberete ovaj način plaćanja, bit ćete preusmjereni na vanjsku web stranicu (Saferpay) tvrtke Six Payment Services AG. Tamo se bilježe podaci vaše kartice. Za bilo kakvu 2-faktorsku autentifikaciju koja može biti potrebna brine se Saferpay..

Dodatne informacije o usluzi Saferpay možete pronaći ovdje: Worldline Hrvatska | Saferpay payment solution .

Važne informacije o sigurnosti:

Ako je vaša kreditna kartica zloupotrijebljena od strane neovlaštenih osoba, imate mogućnost podnijeti prigovor kog izdavača vaše kreditne kartice.

Najveća moguća sigurnost: najnovijom SSL enkripcijom osiguravamo optimalnu zaštitu Vaših osobnih podataka u blagajnama naše online trgovine.

Osim toga, pri plaćanju kreditnom karticom cijelu transakciju osiguravamo sa pružanjem verifikacijskog broja kartice (CVC2 ili CVV2 broj). Dobro je znati: Ovi brojevi nisu pohranjeni na magnetskoj traci vaše kreditne kartice i stoga nisu vidni na potvrdama o plaćanju.”

14.3 Poklon kartica

SNIPES poklon kartica je digitalni proizvod. Individualni kod kupona bit će vam poslan e-poštom. SNIPES poklon kartice ne mogu se kupiti zajedno s našim redovnim proizvodima.

Moguće je kupiti više SNIPES poklon kartica u jednoj narudžbi, međutim, ukupni iznos od 150 eura ne smije se premašiti. Promo kodovi se ne mogu koristiti prilikom naručivanja SNIPES poklon kartice

U okviru jedne narudžbe ne mogu se iskoristiti više od četiri SNIPES poklon kartice.

SNIPES poklon kartice nije moguće zamijeniti niti isplatiti u gotovini.

COINS se ne mogu skupljati prilikom kupnje SNIPES poklon kartice.

15. Postupak naručivanja

U okviru postupka naručivanja prikupljaju se sljedeći osobni podaci:

ime, prezime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj (po izboru), kao i podaci koji prikupljaju gore opisane aplikacije i izvršitelji obrade ili pružatelji usluga.

S tim povezana obrada provodi se zbog obrade tvoje kupnje.

Pravni temelj obrade je čl. 6. st. 1. točka (b) GDPR-a. U slučaju kupnje robe u našoj internetskoj trgovini (zaključivanje ugovora) trebaš staviti svoje osobne podatke na raspolaganje. Ako nisi stavio/stavila prethodno navedene podatke na raspolaganje, nećeš moći kupovati u našoj internetskoj trgovini.

Tvoji se podaci do ispunjenja određenoga kupoprodajnog ugovora i nakon toga spremaju u anonimiziranom i blokiranom obliku sve dok u vezi s provedenim transakcijama traju zakonski rokovi čuvanja.  

16. Korisnički račun

Na našem web-mjestu nudimo ti mogućnost registracije uz navođenje osobnih podataka („Moj račun“). Registracija je potrebna kako bismo ti mogli izraditi korisnički račun. Snipes upotrebljava tvoje osobne podatke kako bi upravljao tvojim Snipes računom („Moj račun“), uključujući dobivanje privola, utvrđivanje i potvrdu identiteta korisnika računa, sprečavanje neovlaštenog pristupa i korištenja, ograničavanje maloljetnicima korištenje usluge, slanje obavijesti i poruka, poduzimanje mjera protiv zlouporabe računa, gonjenje kršenja uvjeta korištenja i obradu opoziva privola. Tvoje osobne podatke također upotrebljavamo kako bismo ti ponudili personalizirano internetsko iskustvo i odmah stavili informacije o tvojoj kupnji na raspolaganje. Obrada tvojih osobnih podataka za tvoj račun temelji se na tvojoj privoli koju si dao/dala prilikom izrade računa. Pravni temelj obrade je čl. 6. st. 1. točka (a) GDPR-a. Tvoje osobne podatke spremamo toliko dugo koliko je to potrebno za stavljanje tvog računa na raspolaganje. Osobni podaci koji se isključivo prikupljaju i upotrebljavaju kako bismo ti stavili korisnički račun na raspolaganje brišu se nakon njegovog zatvaranja. U skladu s podacima pod točkom 8 možeš u svakom trenutku opozvati svoju privolu.

17. Internetska sigurnost

17.1 SSL enkripcija

Snipes primjenjuje putem tvog poslužitelja standardne sigurnosne mjere, tzv. SSL enkripciju. Enkripcija korisničkih podataka odvija se pomoću SSL-a – pomoću takozvane SSL enkripcije. Enkripcija korisničkih podataka odvija se pomoću SSL certifikata (2. razred) s 256-bitnom enkripcijom s maksimalnom duljinom ključa od 2048 bita. Područja zaštićena SSL enkripcijom možeš prepoznati po ikoni lokota u svom poslužitelju. U pravilu se sigurne veze mogu prepoznati po tvojoj adresi koja počinje s „https://“. Ako dva puta klikneš na ikonu lokota, dobit ćeš dodatne informacije o sigurnosnom certifikatu. Tvoji se osobni podaci sigurno prenose pomoću te enkripcije. To vrijedi i za tvoju narudžbu i za tvoju prijavu kao klijenta. Međutim, nitko ti ne može zajamčiti potpunu sigurnost. Međutim, svoje web-mjesto i ostale sustave osiguravamo tehničkim i organizacijskim mjerama od toga da neovlaštene osobe izgube, unište, promijene i šire tvoje podatke ili im pristupe.

17.2 HUMAN Security

Upotrebljavamo usluge društva HUMAN, Inc., 181 2nd Ave, Suite #600, San Mateo, Kalifornija 94401, SAD. Uslugom se provjerava je li našem web-mjestu pristupio čovjek ili se to dogodilo automatski. Svrha je prepoznavanje pokušaja prijevara i sprečavanje napada na naše web-mjesto. Za to prosljeđujemo tvoj zahtjev za pristup na početku tvoje posjete našem web-mjestu i djelomično tijekom tvoje sesije putem poslužitelja usluge HUMAN Security. Ova usluga prikuplja sljedeće kategorije podataka:

• pokrete miša, ciljeve klikanja i brzinu; • brzinu unosa pomoću tipkovnice; • korišteni preglednik i dodatne informacije (npr. vrsta i verzija preglednika, rezolucija zaslona, jezik, instalirani dodaci, vrijeme i datum); • identifikatore uređaja; • zaglavlje HTTP zahtjeva koji preglednik šalje kada dohvaća stranicu partnerskog web-mjesta vjernosti; • IP adresu krajnjeg uređaja; • lokaciju krajnjeg uređaja na temelju IP adrese.

Pravni temelj obrade podataka za zaštitu naših legitimnih interesa je čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a. Pritom se naši legitimni interesi nalaze u osiguranju zaštite / integritetu našeg web-mjesta.

18. Sigurnost podataka

Poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili tvoje osobne podatke od gubitka, uništenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa. Svi naši zaposlenici obavezuju se na tajnost podataka, odnosno na povjerljivo postupanje s osobnim podacima. Naše se sigurnosne mjere neprekidno prerađuju u skladu s tehnološkim razvojem.

19. Automatizirane pojedinačne odluke ili mjere za profiliranje

Ne upotrebljavamo automatizirane postupke obrade za donošenje odluke ili profiliranje.

20. Prosljeđivanje podataka

Načelno prosljeđujemo tvoje osobne podatke bez tvoje prethodne izričite privole samo u dolje navedenim slučajevima:

20.1

Ako je potrebno za razjašnjenje protuzakonitoga korištenja naših usluga ili pravno gonjenje, osobni se podaci prosljeđuju tijelima kaznenog progona, kao i ev. pogođenim trećim stranama. Međutim, to se događa samo ako postoje konkretne naznake protuzakonitog odnosno neprimjerenog ponašanja. Prosljeđivanje je također moguće ako to služi provedbi ugovora ili drugih sporazuma. Osim toga, zakonski smo obavezni na upit određenim javnim tijelima pružiti informacije. To su tijela kaznenog progona, tijela koja postupaju za prekršaje za koje se izriču novčane kazne i financijska tijela.

Prosljeđivanje tih podataka odvija se na temelju našeg legitimnog interesa za suzbijanje zloupotrebe, gonjenja kaznenih djela i osiguranja, postavljanje i provedbi zahtjeva, čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a odnosno na temelju zakonske obaveze u skladu s čl. 6. st. 1. točkom (c) GDPR-a.

20.2

Tvoji se podaci prosljeđuju dostavnoj službi zaduženoj za dostavu ako je to potrebno za isporuku robe. Dostavna služba upotrebljava tvoje osobne podatke isključivo za odvijanje dostave. Za provedbu plaćanja prosljeđujemo tvoje podatke o plaćanju izdavatelju kartice odnosno PayPalu ili ostalim nadležnim pružateljima usluge plaćanja. Tvoji se podaci ne prosljeđuju ostalim trećim stranama ni ne koriste se u reklamne svrhe. Pravni temelj obrade podataka je čl. 6. st. 1. točka (b) GDPR-a. Nakon potpunog odvijanja ugovora ili plaćanja cijele kupoprodajne cijene tvoji se podaci blokiraju za daljnju upotrebu i brišu nakon isteka poreznopravnih i trgovačkopravnih rokova čuvanja.

20.3

Za pružanje usluga oslanjamo se na ugovorno povezana vanjska poduzeća i na vanjske pružatelje usluga („izvršitelji naloga“). U tim se slučajevima osobni podaci prosljeđuju izvršiteljima naloga kako bi im se omogućila daljnja obrada. Te izvršitelje naloga pomno biramo i redovito ih provjeravamo kako bismo bili sigurni da ćeš očuvati svoja prava i slobode. Izvršitelji naloga smiju podatke upotrebljavati isključivo u svrhe koje smo zadali. Ujedno ih ugovorno obavezujemo da s tvojim podacima postupaju isključivo u skladu s ovom obavijesti o zaštiti podataka, kao i s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

Podaci se prosljeđuju izvršiteljima naloga na temelju čl. 28. st. 1. GDPR-a. Uz izvršitelje obrade koje smo već naveli u ovoj obavijesti o zaštiti podataka, angažiramo još i sljedeće kategorije izvršitelja obrade:

  • pružatelje IT usluga

  • pružatelje Cloud usluga

  • pružatelje softverskih usluga

20.4

U okviru postupaka upravljanja, kao i organizacije našeg poslovanja, financijskog računovodstva i pridržavanja zakonskih obaveza poput arhiviranja, otkrivamo i prenosimo iste podatke koje smo primili u okviru pružanja svojih ugovornih usluga, po potrebi poreznoj upravi, savjetnicima, npr. poreznim savjetnicima ili revizorima, kao i drugim tijelima za naknade i pružateljima usluga plaćanja.

Prosljeđivanje tih podataka odvija se na temelju našeg legitimnog interesa za održavanje naših poslovnih aktivnosti, ispunjavanju naših zadataka i pružanju naših usluga, čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a odnosno na temelju zakonske obaveze u skladu s čl. 6. st. 1. točkom (c) GDPR-a.

20.5

U okviru daljnjeg razvoja našeg poslovanja može doći do promjene strukture društva Snipes SE tako da se promijeni pravni oblik, osnivaju, kupuju ili prodaju društva-kćeri, dijelovi društva ili komponente. U slučaju transakcija posebno se prosljeđuju podaci naših klijenata i osoba za kontakt zajedno s dijelom društva koji se prenosi. U slučaju prosljeđivanja osobnih podataka trećim stranama u propisanom opsegu vodimo računa o tome da se to odvija u skladu s ovom obavijesti o zaštiti podataka i s odgovarajućim zakonima o zaštiti podataka. Moguće prosljeđivanje osobnih podataka opravdano je time da imamo legitiman interes u prilagođavanju svog oblika poslovanja gospodarskim i pravnim okolnostima u skladu s potrebama, čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a.

21. Stavljanje tvojih podataka na raspolaganje

Niti si zakonski ni ugovorno obavezan/obavezna staviti svoje podatke na raspolaganje.

Stavljanje tvojih podataka na raspolaganje je, međutim, u određenom opsegu potrebno kako bismo ti osigurali funkcije na našem web-mjestu i svoje usluge. Stavljanje tvojih podataka na raspolaganje posebno nam je potrebno kako bismo mogli primati i obrađivati tvoje upite, omogućiti ti stjecanje odnosno provedbu ugovora i kako bi mogao/mogla upotrebljavati funkcije zajednice u vezi s našim društvenim mrežama. Osim toga, potrebno nam je stavljanje tvojih podataka na raspolaganje za obradu tvoje prijave na natječaj za radno mjesto.

Ako je potrebno navođenje tvojih podataka, ukazat ćemo ti to tijekom unosa odgovarajućom oznakom kao obavezno polje. Navođenje drugih podataka je dobrovoljno. Ako ne staviš te podatke na raspolaganje, posljedica je ta da ti ne možemo pružati odgovarajuće funkcije i usluge, posebno ne možemo primati ni obrađivati tvoje upite ni/niti omogućiti stjecanje odnosno provedbu ugovora. Osim toga, ne možeš upotrebljavati funkcije zajednice naših društvenih mreža. Ako nam ne staviš na raspolaganje potrebne podatke u vezi s tvojom prijavom na natječaj za radno mjesto, tvoju prijavu ne možemo uzeti u obzir. Ako nam ne staviš dobrovoljne podatke na raspolaganje, to će dovesti do toga da ti ne možemo pružati ili ne možemo pružati u uobičajenom opsegu odgovarajuće funkcije ili usluge.

22. Prijenos u treće zemlje

Obrađujemo podatke i u državama izvan Europskoga gospodarskog prostora („EGP“), u takozvanim trećim zemljama, odnosno prenosimo podatke primateljima u tim trećim zemljama. To obuhvaća i SAD. Imaj na umu da trenutačno ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti da neke od tih trećih zemalja općenito imaju primjerenu razinu zaštite podataka. Pri izradi ugovornih odnosa s primateljima u trećim zemljama stoga se služimo standardnim ugovornim klauzulama koje je odobrila Europska komisija u skladu s čl. 46. st. 2. točkom (c) GDPR-a odnosno oslanjamo se na tvoju privolu u skladu s čl. 49. st. 1. točkom (a) GDPR-a. Sa svojim pružateljima usluga koji obrađuju tvoje podatke po našem nalogu („izvršitelji obrade“) zaključujemo za prijenos u treće zemlje standardne ugovorne klauzule za prijenos izvršiteljima obrade u treće zemlje. Za prijenos trećim stranama u trećim zemljama upotrebljavamo standardne ugovorne klauzule za prijenos trećim stranama kao odgovornim osobama. Odgovarajuću kopiju ove standardne ugovorne klauzule možeš zatražiti na podacima za kontakt navedenima pod točkom 2.

23. Promjena svrhe

Tvoji će se podaci obrađivati u druge svrhe od onih opisanih samo ako to omogućuje pravni propis ili ako si dao/la privolu za promijenjenu svrhu obrade podataka. U slučaju daljnje obrade u druge svrhe od onih za koje su podaci izvorno prikupljeni obavijestit ćemo te o daljnjoj obradi u druge svrhe i stavit ćemo ti sve za to mjerodavne informacije na raspolaganje.

24. Brisanje tvojih podataka

Ako nije drugačije navedeno u ovoj obavijesti o zaštiti podataka, brišemo ili anonimiziramo tvoje podatke ako ih više ne trebamo čim smo ih upotrijebili u svrhe koje su navedene u ranijim točkama za koje smo ih prikupili ili upotrebljavali. Daljnje spremanje odvija se samo iz pravnih razloga, posebno ako je potrebno za postavljanje, osiguranje ili obranu zahtjeva. Spremanje se odvija na temelju našeg legitimnog interesa, propisne dokumentacije o našem poslovanju i osiguranju našeg pravnog položaja (čl. 6. st. 1. točka (f) GDPR-a). Ako su nam tvoji podaci relevantni za uspostavu ili provedbu ugovora, spremanje se odvija za uspostavu ili provedbu odgovarajućeg ugovornog odnosa (čl. 6. st. 1. točka (b) GDPR-a). Ako smo zakonski obavezni na čuvanje, spremit ćemo tvoje podatke na zakonski propisano razdoblje (čl. 6. st. 1. točka (c) GDPR-a). Zakonske smjernice o spremanju mogu posebno proizlaziti iz rokova čuvanja trgovačkog zakonika ili poreznog zakona. U skladu s tim propisima, rok čuvanja iznosi u pravilu između 6 i 10 godina od kraja godine u kojoj je završen odgovarajući postupak, npr. nakon što smo tvoj upit završno obradili ili završili ugovor.

25. Tvoja prava kao ispitanika

U nastavku su opisana prava vezana uz obradu tvojih osobnih podataka. Kako bi mogao/mogla ostvariti svoja prava, možeš podnijeti zahtjev klasičnom poštom ili e-poštom na adresu navedenu pod točkom 2.

25.1 Pristup informacijama

Imaš pravo u svakom trenutku dobiti pristup informacijama o osobnim podacima koje se odnose na tebe i koje obrađujemo u opsegu čl. 15. GDPR-a, kao i čl. 34. Saveznog zakona o zaštiti podataka.

25.2 Pravo na ispravak netočnih navoda

Imaš pravo u skladu s čl. 16. GDPR-a od nas zatražiti trenutačni ispravak osobnih podataka koji se odnose na tebe ako su netočni.

25.3 Pravo na brisanje

Imaš pravo od nas zatražiti brisanje osobnih podataka koji se odnose na tebe u skladu s uvjetima opisanima u čl. 17. GDPR-a i čl. 35. Saveznog zakona o zaštiti podataka. Ovi uvjeti predviđaju posebno pravo na brisanje ako više nisu potrebni osobni podaci u svrhe za koje su prikupljeni ili ako su na drugačiji način obrađeni, kao i u slučajevima nezakonite obrade, postojanja prigovora ili postojanja obaveze brisanja u skladu s pravom Unije ili s pravom države članice kojem podliježemo.

25.4 Pravo na ograničavanje obrade

Imaš pravo zatražiti ograničavanje obrade u skladu čl. 18. GDPR-a. To pravo postoji posebno ako je sporna točnost osobnih podataka između tebe i nas za razdoblje koje zahtijeva provjeru točnosti te u slučaju da tražiš ograničenu obradu umjesto brisanja ako imaš postojeće pravo na brisanje; također u slučaju da podaci više nisu potrebni za svrhe koje želimo postići, ali su ti potrebni za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva i ako je uspješno izvršenje prigovora između tebe i nas još uvijek sporno.

25.5 Pravo na prenosivost podataka

Imaš pravo osobne podatke koji se odnose na tebe i koje si nam stavio/la na raspolaganje primiti u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu u skladu s čl. 20. GDPR-a.

25.6 Pravo na prigovor

Imaš pravo iz razloga koji proizlaze iz tvoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor u skladu s čl. 21. GDPR-a na obradu osobnih podataka koji se odnose na tebe i koja se odvija na temelju čl. 6. st. 1. točaka (e) ili (f) GDPR-a. Obustavit ćemo obradu tvojih osobnih podataka, osim ako ne možemo dokazati uvjerljive legitimne razloge za obradu koji nadilaze tvoje interese, prava i slobode, ili ako obrada služi za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva. Ako obrađujemo osobne podatke koji se odnose na tebe u svrhu izravnog oglašavanja, uključujući profiliranja, imaš se pravo protiviti obradi. Nakon što uložiš prigovor obustavit ćemo obradu.

25.7 Pravo na žalbu

U slučaju žalbe imaš pravo obratiti se nadzornom tijelu po izboru. Nadležno tijelo za Hrvatsku je:

Agencija za zaštitu osobnih podataka Selska cesta 136 10000 Zagreb Telefon: 00385 (0)1 4609-000 Fax: 00385 (0)1 4609-099 E-pošta: [email protected] Web: www.azop.hr

26. Obrada podataka u slučaju ostvarivanja tvojih prava

SNa kraju, želimo istaknuti da ćemo, ako koristiš svoja prava u skladu s čl. 15. do 22. GDPR-a, obraditi osobne podatke koje si nam prenio/la u vezi s provedbom tih prava i kako bismo ti pružili dokaze o tome. Ove obrade temelje se na pravnim temeljima čl. 6. st. 1. točke (c) GDPR-a u vezi s čl. 15 do 22 GDPR-a i čl 34. st. 2. Saveznog zakona o zaštiti podataka.

27. Ažuriranje i promjena

Zadržavamo pravo mijenjanja i ažuriranja obavijesti o zaštiti podataka u skladu s trenutačnim zakonskim smjernicama ili prilagodbom obrade podataka. Uvijek provjeri obavijest o zaštiti podataka pije nego što koristiš naše ponude kako bi u slučaju mogućih promjena ili ažuriranja bio/la u tijeku.

28. Scayle

Scayle je „bezglavi” sustav e-trgovine koji pruža About You SE & Co. KG (Domstraße 10, 20095 Hamburg). Deichmann koristi Scayle sustav za pružanje usluga online trgovine.

Podaci o politici privatnosti mogu se pronaći na ovoj poveznici: Datenschutz | SCAYLE .

28.1 Akamai Technologies Inc.

Deichmann koristi uslugu „Akamai” za optimizaciju isporuke web stranice i zaštitu naših mrežnih poslužitelja vatrozidom mrežne aplikacije. Subjekt odgovoran za obradu tvojih osobnih podataka je: Akamai Technologies GmbH, Parkring 20-22, 85748 Garching, Njemačka.

Sljedeći popis sadržava sve (osobne) podatke koji se prikupljaju kroz ili tijekom korištenja ove usluge:

informacije o pregledniku

posjećene stranice

datum i vrijeme posjeta

operacijski sustav

IP adresa.

Pravna osnova za obradu tvojih osobnih podataka je članak 6. stavak 1. točka f) Uredbe o zaštiti osobnih podataka, balansiranje interesa, na temelju našeg legitimnog interesa da omogućimo stalnu dostupnost naše web stranice.

Mjesto obrade je Europska unija i Sjedinjene Američke Države (trenutačno ne postoji mišljenje Europske komisije prema kojemu SAD općenito pruža dovoljnu razinu zaštite. Ako razina zaštite osobnih podataka nije osigurana na razini ekvivalentnoj europskom standardu, prijenos osobnih podataka provodi se odgovarajućim zaštitnim mjerama i na temelju standardnih ugovornih klauzula Europske unije o zaštiti osobnih podataka. Kao dodatno jamstvo je činjenica da su osobni podaci koji se obrađuju u vezi s tvrtkom Akamai pseudonimizirani i tako posebno zaštićeni).

Životni vijek korištenih kolačića traje do kraja relevantne sesije. Osobni podaci prikupljeni uz njihovu pomoć brišu se kada više nisu potrebni za potrebe obrade.

Za politiku privatnosti pri obradi podataka klikni ovdje: Pravni odjel | Akamai .

28.2 Amazon Web Services Inc.

Amazon Web Services (AWS) usluga je računalstva u oblaku koju nudi Amazon.com. Troši manje. Smij se više. Ova usluga omogućuje tvrtkama i organizacijama pokretanje IT infrastrukture i aplikacija u oblaku.

Pružatelj je Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, 1855 Luxembourg (u daljnjem tekstu "AWS").

Detaljnije informacije možeš pronaći ovdje: AWS GDPR Dodatak o obradi podataka – sada dio Uvjeta usluge | Amazonove mrežne usluge .

Za više informacija o obradi osobnih podataka pogledaj AWS Pravila privatnosti: ( Datenschutzhinweis ).

Korištenje usluge AWS podliježe tvojem pristanku (članak 6(1)(a) Uredbe o zaštiti osobnih podataka). Osnova za korištenje usluge AWS je članak 6. stavak 1. točka f) Uredbe o zaštiti osobnih podataka. Imamo legitiman interes za pouzdan prikaz naše web stranice. Ako smo dobili tvoj pristanak za obradu osobnih podataka, obrada se provodi isključivo na temelju članka 6. stavka 1. točke a) Uredbe o zaštiti osobnih podataka i § 25. st. 1 TTDSG-a (Njemačkog zakona o zaštiti osobnih podataka u području telekomunikacija i telemedija), ako suglasnost uključuje pohranjivanje kolačića ili pristup informacijama u terminalnom uređaju korisnika (npr. skeniranje otisaka prstiju na uređaju) u skladu s TTDSG-om. Ova suglasnost može se opozvati u bilo kojem trenutku.

28.3 Datadog Inc.

Datadog je usluga usmjerena na praćenje stvarnih korisnika i performansi. Obrada podataka koristi se za analizu tih web stranica i njihovih posjetitelja. Na zahtjev operatera ove web stranice Datadog koristi dobivene informacije za procjenu korištenja web stranice, praćenje performansi web stranice, zaslone aplikacija, radnje korisnika, mrežne zahtjeve i izvedbu našeg front-end koda, praćenje aktualnih pogrešaka i problema te sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici.

Subjekt za obradu podataka je Datadog, Inc (620 8th Avenue, Floor 45, New York, NY 10018, SAD).

Među ostalim, mogu se prikupljati sljedeći podaci:

IP adresa

datum i vrijeme kada je stranica pregledana

korisnička navigacija (putanja klika)

podaci o pregledniku i uređaju kojim se koristite

posjećene stranice

URL poveznice (web stranica s koje ste pristupili našoj web stranici)

podaci o lokaciji

aktivnosti kupnje.

Datadog koristi tehnologije kao što su kolačići, mrežna pohrana preglednika i pikseli za praćenje kako bi analizirao tvoju upotrebu web stranice. Obrada osobnih podataka, posebice postavljanje kolačića, odvija se samo uz tvoj pristanak. Detaljnije informacije o uvjetima korištenja i zaštiti osobnih podataka možeš pronaći ovdje: https://www.datadoghq.com/legal/privacy/.

28.4 New Relic Inc.

NewRelic (New Relic, Inc., 188 Spear St. Suite 1200, 94105 San Francisco, SAD) mrežni je servis koji se koristi za analizu korištenja web stranice. Kolačić prenosi informacije, uključujući tvoju IP adresu, na poslužitelj New Relic u SAD-u. Osobni podaci obrađuju se u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom f) Uredbe o zaštiti osobnih podataka u svrhu optimalnog predstavljanja naše online ponude. NewRelic koristi pohranjene informacije kako bi analizirao kako koristiš web stranicu, izradio izvješća za operatore web stranice i ponudio druge usluge povezane s korištenjem web stranice i interneta.

Više informacija o privatnosti možeš pronaći ovdje: Opća obavijest o privatnosti podataka .

28.5 Function Software, Inc.

Functional Software, Inc. (132 Hawthorne Street, San Francisco, California 94107) pruža platformu za prijavu softverskih pogrešaka i prekida kako bismo mogli retrospektivno analizirati i poboljšati našu web stranicu. Napominjemo kako je riječ o prijenosu osobnih podataka u SAD, što se smatra prijenosom osobnih podataka u treću zemlju. Osobni podaci obrađuju se u skladu s odredbama članka 6. stavka 1. točke f) Uredbe o osobnim podacima.

Informacije o zaštiti osobnih podataka možeš pronaći na sljedećoj poveznici: Pravila o privatnosti 3.3.0 (15. prosinca 2023.) .

28.6 Cloudflare, Inc.

Cloudflare (101 Townsend St., San Francisco, CA 94107, SAD) nudi globalnu mrežu za isporuku sadržaja (CDN) s DNS-om. Promet između tvojeg preglednika i naše web stranice odvija se stoga preko mreže Cloudflare. Mreža Cloudflare analizira podatkovni promet kako bi spriječila da potencijalno štetan internetski promet dođe do naših poslužitelja. Isto tako, Cloudflare također može koristiti kolačiće ili druge tehnologije za prepoznavanje internetskih korisnika, ali samo u navedenu svrhu.

Korištenje usluge Cloudflare temelji se na našem legitimnom interesu kako bi naša web stranica bila sigurna i bez grešaka (članak 6(1)(f) Uredbe o zaštiti osobnih podataka).

Više informacija o politici privatnosti Cloudflarea možeš pronaći ovdje: Cloudflareova pravila o privatnosti | Cloudflare .